Okrogla miza »Socialni servis za starostnike – zaposlitvena priložnost za mlade«

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru se je 8. decembra v okviru dogodkov na fakulteti odvijala okrogla miza Socialni servis za starostnike – zaposlitvena priložnost za mlade, ki je bila namenjena k vzpodbudi mladih k vstopu v svet poslovnih priložnosti.  

Na okrogli mizi so svoje poglede na temo okrogle mize: Socialni servis za starostnike – zaposlitvena priložnost za mlade, predstavili dr. Anamarija Kejžar, direktorica doma Petra Uzarja Tržič, ga. Tjaša Knap Maršič, ustanoviteljica podjetja En Tim in lastnica blagovne znamke ProDomi, g. Domen Dolenc, vodja Kovačnice Kranj in doc. dr. Mojca Bernik, predstojnica Katedre za kadrovske in izobraževalne sisteme na Fakultete za organizacijske vede UM v Kranju.  

V uvodu je doc. dr. Polona Šprajc, prodekanica za izobraževalno dejavnost na fakulteti, ki je okroglo mizo tudi vodila, izpostavila, da Slovenijo podobno kot večino ostalih razvitih držav dosegajo spremembe starostne strukture prebivalstva, ki spreminjajo potrebe po kapacitetah v izobraževanju v smeri krepitve vseživljenjskega izobraževanja in zagotavljanja veščin za življenje in delo.

Sodelujoči so razpravljali o možnostih in priložnostih, ki se danes kažejo na področju zaposlovanja mladih, še posebej so se dotaknili področja, ki pokriva socialno varstvo starostnikov. Ideje, poglede in pobude so udeleženci okrogle mize strnili v smeri spodbujanja mladih za podjetniško delo na področju socialnega managementa, vključitev mladih v prostovoljne aktivnosti socialnih organizacij in povezovanje mladih v različne projekte delovnih okolij že tekom študija. Študenti so ob zaključku okrogle mize izrazili željo, da se na fakulteti organizira še več podobnih dogodkov, ki spodbujajo njihovo kreativnost in vedoželjnost.

Na fakulteti se trudimo in se bomo trudili tudi v bodoče, da bomo svet predavalnic dopolnjevali s tovrstnimi dogodki.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.