Delavnica za dijake / Programiranje v Javi z orodjem Greenfoot

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede UM je bila v torek, 13. decembra 2016 ob 13. uri, za dijake Gimnazije Franceta Prešerna organizirana delavnica na temo »Greenfoot – veselo programiranje v Javi«, ki sta ga izvedla prof. dr. Robert Leskovar in doc. dr. Alenka Baggia, člana Laboratorija za kakovost in testiranje programske opreme UM FOV (SWQLAB).

Cilj delavnice je bil seznaniti dijake z orodjem Greenfoot, jim približati uporabo omenjenega orodja na pripravljalnih primerih in jim svetovati načine reševanja konkretnih problemov s katerimi se srečujejo. Dijaki, ki so se srečali z orodjem Greenfoot so bili navdušeni nad interaktivnim načinom učenja, ki ga omogoča orodje, saj je programiranje v Javi z orodjem Greenfoot lahko tudi zabavno.

Naslednja brezplačna IT delavnica za gimnazijce bo s strani SWQLAB laboratorija organizirana v torek, 20. decembra 2016, obravnavala pa bo razvoj simulacijskih modelov z orodjem Anylogic.

Zainteresirani dijaki, se lahko prijavijo preko spletnega obrazca na spletni strani Laboratorija za kakovost in testiranje programske opreme.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.