Volitve predstavnika/-ce v volilno telo, za izvedbo volitev predstavnika/-ice v Državni svet Republike Slovenije in predložitev kandidatur za člana/-ico državnega sveta - predstavnika/-ico univerz, visokih in višjih šol

Kategorija novice: 
Obvestila

Na podlagi razpisanih splošnih volitev v državni svet (Uradni list RS, št. 97/2022) je rektor Univerze v Mariboru 9. 9. 2022 izdal Sklep o razpisu postopka izvolitve kandidata za predlaganega člana državnega sveta – predstavnika univerz, visokih in višjih šol in postopka izvolitve predstavnika univerze v volilno telo za volitve članov državnega sveta. Skladno z določili Sklepa o razpisu postopka izvolitve kandidata za predlaganega člana državnega sveta – predstavnika univerz, visokih in višjih šol in postopka izvolitve predstavnika univerze v volilno telo za volitve članov državnega sveta lahko Senat vsake članice Univerze v Mariboru predlaga Senatu Univerze v Mariboru po enega kandidata/-ko  za člana/-ico državnega sveta. Kandidature je potrebno oddati najkasneje do 26. 9. 2022 do 12. ure v tajništvo FOV.

Vezano na določila Sklepa o razpisu postopka izvolitve kandidata za predlaganega člana državnega sveta – predstavnika univerz, visokih in višjih šol in postopka izvolitve predstavnika univerze v volilno telo za volitve članov državnega sveta je dekan Fakultete za organizacijske vede dne 12. 9. 2022 izdal SKLEP o razpisu postopka izvolitve predstavnika FAKULTETE ZA ORGANIZACIJSKE VEDE UNIVERZE V MARIBORU v volilno telo za volitve članov državnega sveta, na podlagi katerega se oddajo kandidature v volilno telo (elektorja) za volitve članov državnega sveta.

Rok za oddajo kandidatur za elektorja na predpisanem obrazcu je 26. 9. 2022 do 12. ure v tajništvu FOV. Izmed prispelih kandidatur bo Senat FOV UM izvolil enega kandidata za elektorja. 

Sklep FOV o razpisu postopka izvolitve predstavnika FOV UM v volilno telo za  volitve članov državnega sveta

Vloga za kandidaturo za elektorja

Soglasje za člana državnega sveta

Sklep UM o razpisu postopka izvolitve kandidata za predlaganega člana državnega sveta

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.