Sodelovanje študentov in profesorjev UM FOV v sklopu študentskih inovativnih projektov za družbeno koristi

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede sodelujemo tudi v projektih Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije pod imenom Študentski inovativni projekt za družbeno korist – ŠIPK, ki študentom omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v času študija.

Pod mentorstvom red. prof. dr. Gorana Vukoviča in doc. dr. Boruta Werberja, študenti naše fakultete, študenti medicinske, veterinarske in biotehniške fakultete UL in študenti fizioterapije univerze Alma Mater Europaea sodelujejo v projektu : »Hipoterapija za otroke – interakcija trodimenzionalnega gibanja«, ki se izvaja od marca do junija 2020 v sodelovanju s Konjeniškim klubom Gibanje.

Preko projekta želijo sodelujoči opozoriti na problematiko hipoterapije in na potrebo po formalni ureditvi tega področja, zato je eden od ciljev projekta izdelati priročnik  za vodnike konj pri izvajanju hipoterapij. Študenti in profesorja so kljub epidemiji delali na projektu, v preteklem tednu pa so se osredotočili tudi na praktično delo, ki so ga izvajali v Konjeniškem klubu Gibanje, v okviru katerega so opazovali in spremljali napredek otrok s pomočjo hipoterapije, preizkušali vplive gibanja konja na telo, pripravami konj pred in po hipnoterapiji, in preizkus orodij in pripomočkov za izvajanje hipoterapije. Veliko podporo na strokovnem področju pri izvajanju projekta jim nudi Andrej Cerkovnik.

S sodelovanjem na projektu študenti in profesorji dokazujejo, da timsko delo spodbuja kreativnost mladih, kako razmišljati izven okvirov in kako jim ponuditi možnost, da lahko uresničijo svoje ideje, kar je tudi poudarek Študentskih inovativnih projektov za družbeno korist.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.