Vabljeno predavanje g. Boštjana Špehonja z naslovom »Znanje je najboljši antivirusni program«.

Kategorija novice: 
Obvestila

V okviru 37. mednarodne znanstvene konference v Portorožu, ki jo organizira Fakulteta za organizacijske vede UM bo v četrtkovem delu programa, dne 22. 3. 2018 potekalo vabljeno predavanje g. Boštjana Špehonja z naslovom »Znanje je najboljši antivirusni program«.

Strokovnjak za informacijsko varnost g. Boštjan Špehonja, ki bo na vabljenem predavanju predstavil najaktualnejše spletne prevare je med drugim na Microsoftovi uradni spletni strani odkril varnostno luknjo in si s tem prislužil objavo na strani Security Researcher Acknowledgements for Microsoft Online Service. Več o tem v časniku Finance: https://ikt.finance.si/8864906.

Kratko o vsebini predavanja: Informacijska doba ter uporaba novodobnih tehnologij nam prinaša neomejeno priložnosti in koristi, ob tem pa ne smemo pozabiti na nevarnosti, ki prežijo na nas. Spletne prevare, zlonamerna koda, kraja uporabniške identitete je le nekaj groženj na katere moramo biti previdni pri uporabi elektronskih naprav tako v domačem kot službenem okolju. Na predavanju bodo predstavljene najaktualnejše spletne prevare, katere bodo podkrepljene s konkretnimi, demo primeri. Ogledali si bomo trende spletnega kriminala ter opozorili na tiste spletne pasti, katere bi moral poznati sleherni uporabnik. Predavanje ne bo tehnično usmerjeno ampak je namenjeno vsem, ki se želijo seznaniti s pastmi novodobnih tehnologij.

Več: www.fov.uni-mb.si/konferenca