Znanstveno - kulturni dogodek / petek, 16. februar 2018

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Ustanova za preučevanje in ohranjanje srbske kulturne dediščine »Vukova zadužbina«, sta v petek 16. februarja 2018 na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, v spomin na raziskovalca in zaslužnega profesorja dr. Miroljuba Kljajića pripravili znanstveno – kulturni dogodek, s katerim so se  spomnili profesorja, ki je bil aktiven član ustanove »Vukova zadužbina« in je večino svojega profesionalnega življenja posvetil razvoju Fakultete za organizacijske vede UM ter se posvečal povezovanju kulture, znanosti in umetnosti.

Na znanstveno-kulturnem dogodku je prof. dr. Aleksandar Petrović s Filološke fakultete Univerze v Beogradu predstavil delo srbskega astronoma prof. dr. Milutina Milankovića, ki je najbolj poznan po teoriji o nastanku ledenih dob, kar je predstavljalo bistven prispevek k razvoju klimatologije in pomemben dosežek geofizikalne znanosti 20. stoletja.

Na dogodku je, pod vodstom dirigentke Evgenije Vladmirovne Kojić, nastopil tudi mešani pevski zbor Sveti Roman Slatkopojac iz Petrovaradina iz Srbije, ki je z izborom skladb navdušil občinstvo in odlično zaokrožil petkovo popoldne."