Študenti FOV UM so na tekmovanju Slovenian Case Challenge za rešitev izziva podjetja Hofer trgovina d.o.o. dosegli 3. mesto

Kategorija novice: 
Obvestila

Študenti FOV UM so na tekmovanju Slovenian Case Challenge za rešitev izziva podjetja Hofer trgovina d.o.o. dosegli 3. mesto.

Slovenian Case Challenge je tekmovanje študentov v reševanju poslovnih problemov podjetij ter spodbujanje sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Gre za projekt neprofitne narave, katerega glavna korist je študentom ponuditi možnost pridobitve praktičnih znanj preko reševanja realnih izzivov. V letošnjem letu so pri projektu sodelovala podjetja Petrol d.d., Mercator d.d., Danfoss Trata d.o.o. in Hofer trgovina d.o.o., ki so ekipam študentov 25. oktobra 2016 razkrile izzive, na katere je bilo potrebno pripraviti čim bolj kreativne rešitve.

Konec novembra so omenjena podjetja izbrala 10 najboljših ekip, ki so bile povabljene na ustno predstavitev ideje v posamezno podjetje. Med desetimi najboljšimi ekipami, ki so se soočile z izzivom podjetja Hofer trgovina d.o.o., je bila tudi ekipa študentov Fakultete za organizacijske vede UM v sestavi: Žiga Cibic, Aljaž Ferencek, Blaž Sašek in Špela Strojin.

Študenti FOV UM so se soočili z izzivom »Kako narediti podjetje Hofer še bolj privlačno za mlade talente, ki vstopajo na trg delovne sile?«. Podana rešitev je vključevala načrt s petimi ključnimi aktivnostmi, in sicer predlog za oblikovanje neformalnega poimenovanja delovnih mest znotraj funkcionalne organizacijske strukture, prenova karierne spletne strani, priprava marketinške akcije »Mi smo Hofer«, organizacija Akademije za študente in prilagoditev organizacijske strukture za »generacijo Y«.

Na zaključni prireditvi tekmovanja, ki je potekala 15. decembra 2016 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani so organizatorji prireditve razglasili najboljše ekipe študentov.

Ekipa Fakultete za organizacijske vede UM FOV je s predlaganimi rešitvami za izziv podjetja Hofer trgovine d.o.o. dosegla 3. mesto.

Za izvrsten dosežek jim iskreno čestitamo!

Foto: Rok Rakun

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.