Izvedba delavnic za dijake v sklopu Tedna podjetništva Vegove Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana

Kategorija novice: 
Obvestila

Prof. dr. Robert Leskovar in doc. dr. Alenka Baggia sta 26. in 28. 9. 18 v sklopu Tedna podjetništva na Vegovi Elektrotehniški - računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana izvedla delavnico za dijake na temo modeliranja baz podatkov in razvoja spletnih aplikacij z orodjem Oracle Apex 18.

Na delavnicah so dijaki spoznali pomembne faze v projektu razvoja programske rešitve za podporo poslovanja. Nato so zasnovali nov izdelek, v bazo podatkov vpisali sestavne dele  in izračunali lastno ceno izdelka. Po predstavitvi novega izdelka “potencialnemu” kupcu je strokovna komisija nagradila člane skupine, ki so predlagali poseben, s senzorji in LCD prikazovalnikom izpopolnjen kozarec (nagrada: kompleti Aduino).

Pri izvedbi Tedna podjetništva Fakulteta za organizacijske vede UM  sodeluje zato, da mladim predstavi aktualne teme, ki bi jih utegnile zanimati na njihovih kariernih poteh.

Foto: Matej Filipič

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.