Vaja kriznega odzivanja ob letalskih nesrečah »Zlomljeno krilo 2017«

Kategorija novice: 
Obvestila

V mesecu juniju 2017 je na ljubljanskem letališču potekala vaja kriznega odzivanja ob letalskih nesrečah »Zlomljeno krilo 2017«, ki so jo organizirali Fraport Slovenija, Stalna komisija za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Ministrstva za obrambo RS ter Nacionalni forenzični laboratorij Ministrstva za notranje zadeve RS.

Ob omenjeni vaji je potekala tudi novinarska konferenca na kateri je Direktor za skupne in splošne zadeve Fraport Slovenija Thomas Uihlein izrazil zadovoljstvo v zvezi z delovanjem Fraportove letalske akademije na ljubljanskem letališču. Izpostavil je zelo dobro sodelovanje z Izobraževalnim centrom za zaščito in reševanje URSZR na Igu in Fakulteto za organizacijske vede Univerze v Mariboru, ki bo s podporo Fraportove letalske akademije vzpostavila nov študijski program iz kriznega upravljanja.

Več si lahko preberete v reviji Slovenske vojske: http://www.mo.gov.si/si/medijsko_sredisce/tiskana_revija_slovenska_vojska/;  na straneh 12 – 14.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.