Bliža se tradicionalna 24. mednarodna univerzitetna regata Osmerci na Dravi

Kategorija novice: 
Obvestila

Univerza v Mariboru skupaj s Študentskim veslaškim društvom organizira že 24. mednarodno univerzitetno veslaško regato Osmerci na Dravi, ki bo na Lentu potekala v četrtek, 7. junija 2018. Od Studeniške brvi do Benetk se bodo med seboj pomerili veslači Univerze v Mariboru in sosednjih univerz. Ekipi študentov Univerze v Zagrebu se bo letos pridružila tudi ekipa študentk, po nekaj letih pa se na Lent vrača tudi osmerec Univerze v Ljubljani. Tekmovanje se bo pričelo ob 15. uri, finale bo predvidoma med 17. in 18. uro.

»Veslanje spada med najelitnejše športe, ki ga od prve tekme med univerzama Oxford in Cambridge, imenovane The Boat Race, ki je na Temzi potekala že leta 1829, spodbujajo najboljše univerze na svetu. In prav v tem duhu negujemo tradicijo veslaške regate tudi na Univerzi v Mariboru, kjer smo ponosni na mariborske izjemne veslače, ki posegajo celo po olimpijskih priznanjih« poudarja vodja projekta Osmerci na Dravi Vanja Borovac in dodaja: »Za študente je v času študija veslanje bolj rekreacija kot tekmovalni šport, pa vendar se vsako leto udeležujejo tekmovanj v osmercih in dosegajo najvišja priznanja, kar nas še posebej veseli. Zato si ob koncu predavanj in na višku veslaške sezone nedvomno zaslužijo tudi našo pozornost, priznanje in spodbudo«.

Urnik prireditve:

  • 15.00 - Otvoritev: promocijska vožnja čolnov s profesorji veslači Univerze v Mariboru
  • 15.15 - Tekme osmercev – start Studenška brv, cilj Benetke, ob Vodnem stolpu iztek
  • 17.00 - Finalna tekma med najboljšima osmercema
  • 19.00 - Podelitev nagrad in priznanj na rektoratu UM, Slomškov trg 15

Sledite dogodku Osmerci na Dravi 2018 tudi na Facebooku: https://www.facebook.com/events/217379898869410/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.