Zaključek Tekmovanja v reševanju študije primera

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Gimnazija Franceta Prešerna sta v torek, 24. januarja 2017 na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju zaključili Tekmovanje v reševanju študije primera, ki sta ga omenjeni instituciji skupaj pripravili za dijake gorenjskih in ljubljanskih srednjih šol.

Študija primera je interaktivna pedagoška metoda, pri kateri so ključni akterji študenti ali dijaki, ki s svojimi idejami pristopijo k reševanju določenega primera iz realnega okolja. Letošnjega tekmovanja v študiji primera so se udeležili dijaki iz različnih srednjih šol: Ekonomske šole Ljubljana, Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik in Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj.

Letošnji primer, na katerega so dijaki iskali rešitve, je podalo podjetje C Automobil Import d.o.o., ki si je želelo s strani dijakov pridobiti ideje v zvezi z vzpostavitvijo prodaje avantgardnih vozil avtomobilske znamke DS na slovenskem trgu.

Strokovna komisija tekmovanja pod vodstvom doc. dr. Mihe Mariča je za najboljšo rešitev tekmovanja v študiji primera razglasila idejo ekipe dijakov Gimnazije Franceta Prešerna Kranj v sestavi: Uroš Nović, Maša Svetina, Metod Miklič, Nejc Čelik, Ema Blaznik in Maša Šefer Janc. Drugo mesto je zasedla ekipa dijakov Ekonomske šole Ljubljana v sestavi: Timon Oštir Mičič, Ajden Mehanović, Matjaž Plestenjak, Ina Zulić in Lenart Žavbi. Tretje mesto pa je zasedla ekipa dijakov Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica v sestavi: Šejla Durmišević, Maja Đorđeski, Daniil Maksimović in Petra Martić.

Zmagovalna ekipa je po mnenju direktorja znamk Citroen in DS, podjetja C Automobil Import d.o.o., gospoda Filipa Korena podala rešitev, ki bi lahko bila uporabljena v praksi in bi imela takojšnji pozitiven učinek na širšo prepoznavnost znamke DS v Sloveniji.  

Celoten koncept tekmovanja je prilagojen znanju in izkušnjam dijakov ter ponuja celovit koncept usposabljanja in pridobivanja znanja na različnih ravneh in področjih, ki so prisotni v vsaki organizaciji.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.