Vabljeni na Red Bull Paper Wings

16.03.2012

Se še spomniš tistih brezskrbnih dni svojega otroštva, ko si s prijatelji plezal po drevesih, se igral ristanc in skrivalnice? Kaj ne bi bilo lepo, ko bi se za nekaj trenutkov lahko ponovno vrnil v tisti čas in se preizkusil v veščini, ki ti je šla takrat najbolje od rok? V izdelovanju in metanju papirnatih letal, seveda!

Red Bull Paper Wings je študentsko tekmovanje v spretnosti metanja letal, narejenih zgolj iz navadnega A4 lista. Tekmovanje poteka v 85 državah po vsem svetu, list papirja prejmeš na sami lokaciji, tako ne potrebuješ ničesar razen dobre ideje in moči v rokah. Svoje sposobnosti lahko preizkusiš v treh kategorijah: Najdaljša razdalja, Najdaljši čas letenja in/ali Akrobatsko letenje. Trenutni svetovni rekord Najdaljše razdalje je 63,19 metrov, Najdaljšega časa letenja pa 27,6 sekund.

V Sloveniji bodo najprej potekale kvalifikacije na dveh lokacijah, ki jim bo sledilo finale. Prvouvrščeni v vsaki kategoriji bo osvojil vstopnico na svetovno finale Red Bull Paper Wings 2012, ki bo 4. in 5. maja v Hangarju-7 v Salzburgu, kjer se nahaja tudi zbirka zelo redkih zgodovinskih letal.

Slovenske kvalifikacije
Maribor, 20. 3. 2012, ob 11.00 –Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
Ljubljana, 22. 3. 2012, ob 11.00 – Pedagoška fakulteta

Slovensko finale
Ljubljana, 22. 3. 2012, ob 14.00 – Pedagoška fakulteta
Pridi in dokaži, da znaš še vedno narediti najboljše papirnato letalo! Število tekmovalcev je omejeno.

Več informacij lahko najdeš na spletni strani www.redbullpaperwings.com, če klikneš na slovensko zastavo.


<< Nazaj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.